چیز هایی که باید درباره سینوزیت بدانید!

سینوزیت چیست ؟ از علت تا جدید ترین روش های درمان سینوزت

سینوزیت یک التهاب شایع است که به ویژه منجر به احتقان قابل توجه بینی می شود. اما چگونه می توان آن را از سایر عفونت های حوزه گوش و حلق و بینی مانند سرماخوردگی متمایز کرد؟

سینوزیت التهاب غشاهای مخاطی است که در سینوس ها وجود دارد، یعنی حفره های پر از هوا که در استخوان های صورت پخش می شوند. این بیماری یکی از شایع ترین عفونت های تنفسی است که در طول زمستان شناسایی می شود و سالانه هزاران قربانی می گیرد. با این حال، در اکثریت قریب به اتفاق موارد خوش خیم است.

سینوزیت

در واقع، هر سینوس از طریق سوراخ های ریز با حفره های بینی ارتباط برقرار می کند، که مخاط از طریق آنها جریان می یابد.

چهار جفت وجود دارد و هر سینوس بسته به موقعیت خود نام متفاوتی دارد:

  • فرونتال
  • ماگزیلاری
  • اسفنوئیدال
  • اتموئیدال

ما از سینوزیت حاد زمانی صحبت می کنیم که چند هفته طول بکشد و بیش از سه بار در سال رخ ندهد. برعکس، زمانی که بیش از دو ماه طول بکشد و به طور منظم عود کند، سینوزیت مزمن را تداعی می کند.

مقالات دیگر: درمان سینوزیت با جراحی بینی در مشهد

علائم سینوزیت چیست؟

سینوزیت با تظاهرات معمولی مشخص می شود که عبارتند از:

  • درد صورت (محلی شدن درد معمولاً محل عفونت را نشان می دهد).
  • سردرد
  • تب خفیف و همچنین ضعف عمومی
  • احساس فشار در یک یا دو طرف صورت
  • احتقان بینی (گرفتگی بینی)، عطسه.

ترشحات بینی نیز رخ می دهد. آنها در مورد سینوزیت چرکی مایل به زرد یا سبز و در مورد سینوزیت ویروسی شفاف هستند.

گیف آپارات

سینوزیت فرونتال، اسفنوئیدال و اتموئیدال با علائم کمی متفاوت مشخص می شوند:

  • سینوزیت فرونتال باعث درد، ضربان بالای یک چشم، تب بالا (بیش از 38.5 درجه سانتیگراد) و آبریزش بینی در یک طرف می شود.
  • سینوزیت اسفنوئید با سردردهای عمیق و شدید پشت چشم ظاهر می شود. دما هم بالاست.
  • سینوزیت اتموئید را می توان با تورم پلک و درد در چشم همراه و همچنین دمای بالای 38.5 درجه سانتی گراد شناسایی کرد.

علل سینوزیت

سینوزیت معمولاً در اثر عفونت ویروسی یا باکتریایی ایجاد می شود. هنگامی که یک باکتری از طریق سینوس ها پخش می شود، پوشش آن تحریک می شود و متورم می شود و سینوس ها را مسدود می کند. در حالی که مخاط به طور معمول توسط بینی تخلیه می شود، دیگر نمی تواند جریان داشته باشد و به میکروارگانیسم ها اجازه می دهد آزادانه تکثیر شوند. وجود این ماده چسبناک باعث افزایش فشار سینوسی نیز می شود.

این آسیب اغلب در نتیجه نازوفارنژیت رخ می دهد. اما ارزیابی آن نسبتاً دشوار است.برخی اوقات برای بیمارانی که ترشحات چرکی بینی و سردرد دارند، گاهی اوقات به اشتباه سینوزیت تشخیص داده می شود.

از دیگر علل آن می توان به آلرژی، پولیپ بینی، انحراف دیواره بینی، آبسه دندان یا آلودگی هوا اشاره کرد.

روش های درمان سینوزیت در مشهد

زمانی که سینوزیت ویروسی باشد و در 75 درصد موارد، سینوزیت در عرض چند هفته خود به خود بهبود می یابد. با این حال، می توان از درمان های طبیعی برای تسکین اولین علائم – استنشاق بخار، آب نمک و غیره استفاده کرد. آنها به بازیابی تخلیه سینوس و کاهش فشار کمک می کنند.

همچنین می توان از داروها مانند مسکن برای کاهش درد و سردرد و یا آنتی هیستامین در صورت حساسیت استفاده کرد. اگر درد شدید باشد، ممکن است داروهای ضداحتقان یا کورتیکواستروئیدها تجویز شود. شستشوی مکرر بینی معمولاً به بهبود بیماری در عرض چند روز کمک می کند.

هنگامی که عفونت باکتریایی باشد، می توان آنتی بیوتیک ها را برای یک دوره 7 تا 10 روزه توسط پزشک تجویز کرد. از آنجایی که سینوزیت فرونتال، اتموئیدال یا اسفنوئیدال اغلب منشا باکتریایی دارد، بیشتر تحت تأثیر این حفره قرار می گیرند. با این حال، مطالعات نشان داده اند که آنها بیش از حد نشان داده شده و اثربخشی نسبی دارند.

در صورت عدم پاسخ سینوزیت مزمن به درمان های قبلی، می توان به جراحی مراجعه کرد. این شامل تخلیه سینوس ها با بازگرداندن منافذ به سمت حفره های بینی، تغییر موقعیت سپتوم بینی یا برداشتن پولیپ های بینی است که باعث ایجاد بیماری می شود.

سینوزیت چه عوارضی دارد؟

سینوزیت می تواند در برخی افراد مزمن شود. عواملی وجود دارد که منجر به بروز سینوزیت مزمن می شود. به عنوان مثال، آلرژی ها اغلب علت انسداد سینوس ها هستند. درمان آنتی هیستامین می تواند به تسکین آن کمک کند. وجود پولیپ در سینوس ها نیز باعث بروز سینوزیت می شود. تشخیص توسط نازوفیبروسکوپی توسط گوش و حلق و بینی در مطب انجام می شود. اسکنر فقط امکان ارزیابی قبل از عمل را فراهم می کند. پولیپ ها را می توان با جراحی برداشت و از مجرای بینی عبور کرد.

سینوزیت چه عوارضی دارد؟

وقتی سینوس‌ها مسدود می‌شوند، یعنی کاملاً با مخاط پر می‌شوند و روزنه‌ای که باید از طریق آن جریان پیدا کنند مسدود می‌شود، می‌توان تخلیه سینوس را از طریق حفره‌های بینی در نظر گرفت. این تکنیک ناخوشایند است اما تسکین فوری به ارمغان می آورد. این عمل معمولاً تحت بیهوشی عمومی انجام می شود.

در برخی بیماران، سینوزیت می تواند باعث عفونت باکتریایی ثانویه شود. سپس با درد زیر مداری که ادامه می یابد و بدتر می شود، ظاهر می شود. این دردها ضربان دار هستند و در یک طرف می نشینند، زمانی که فرد سر را پایین می آورد، بیشتر می شود. ترشحات بینی بدتر شده و چرکی می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط