وزوز گوش درمان آن

علت وزوز گوش

وزوز صدایی است که در یک یا هر دو گوش یا در کل سر شنیده می شود و با صدایی که از بیرون شنیده می شود مطابقت ندارد. این صدا توسط ساختارهای عصبی گوش و بدون هیچ گونه محرک خارجی تولید می شود. گفته می شود که وزوز گوش ذهنی است. وزوز گوش بسته به محیط شما کم و بیش قابل درک است: در آرامش، بیشتر قابل توجه است… در حالی که در محیط صدای غنی تر، کمتر قابل توجه خواهد بود.

وزوز گوش

این یک بیماری نیست، بلکه یک علامت است. گاهی اوقات وزوز گوش اولین علامت کاهش شنوایی در افراد مسن است. بنابراین، آنها می توانند با یک مشکل شنوایی همراه باشند یا نشانه یک مشکل سلامتی دیگر، به ویژه فشار خون بالا، آلرژی یا اثر نامطلوب یک دارو باشند.

وزوز گوش به خودی خود یک بیماری نیست، بلکه نشانه ای از یک مشکل اساسی دیگر است. در بیشتر موارد، صدای خارجی یک واکنش حسی عصبی به آسیب در گوش یا سیستم شنوایی است که در مغز ظاهر می شود. اگرچه وزوز گوش اغلب با کاهش شنوایی همراه است، اما حدود 200 بیماری وجود دارد که می تواند باعث آن شود.

علل وزوز گوش:

انسداد مجرای گوش

انسداد کانال گوش (سرومن، احتقان و غیره) اغلب باعث فشار بر گوش داخلی می شود و بر عملکرد پرده گوش تأثیر می گذارد. اجسام خارجی در تماس با پرده گوش می توانند باعث وزوز گوش شوند. از بین بردن علت انسداد اغلب برای رفع مشکل کافی است، مگر در مورد آسیب.

ضربه به سر یا گردن

آسیب های جدی سر یا گردن می تواند منجر به اختلالات عصبی، گردش خون یا عضلانی شود که با وزوز گوش (سوماتیک) همراه است.

اختلالات مفصل گیجگاهی فکی

ضایعات و سایر اختلالات مفصل گیجگاهی فکی احتمالاً باعث وزوز سوماتیک می شوند. دستگاه خودپرداز در واقع بسیار نزدیک به سیستم شنوایی است و رباط های خاصی و چندین اتصال عصبی با گوش میانی مشترک است.

فشار سینوس

احتقان بینی، مربوط به آنفولانزا، سرماخوردگی یا عفونت سینوسی، اغلب باعث فشار در گوش میانی می شود. این پدیده ممکن است بر شنوایی تأثیر بگذارد و با وزوز گوش همراه باشد.

تومور

تومور در سر، گردن یا روی عصب دهلیزی (عصب شنوایی) می تواند باعث وزوز گوش شود. این به ویژه در مورد تومور خوش خیم گوش داخلی، به نام نوروم آکوستیک است.

بیشتر بخوانید: درمان تومور گوش در مشهد

مریضی منیر

وزوز گوش یکی از علائم بیماری منیر است. این اختلال گوش داخلی بر شنوایی و تعادل تأثیر می گذارد. علائم دیگر آن سرگیجه، احساس فشار در گوش، سرگیجه ناگهانی و از دست دادن یا کاهش شنوایی است.

ضربه به سر

آسیب مغزی ناشی از ضربه، می تواند به مناطقی از مغز که مسئول پردازش صدا هستند آسیب برساند و منجر به وزوز گوش شود.

داروهای اتوتوکسیک

وزوز گوش یکی از عوارض جانبی بسیاری از داروها است. به طور کلی، مدت زمان کوتاهی دارند و با قطع درمان قطع می شوند. با این حال، برخی از داروها می توانند علائم دائمی ایجاد کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط